در بخش قبل به تعریف استراتژی نگهداری و تعمیرات پرداختیم. بر این اساس و در نتیجه تغییر و تحول در استراتژی‌های کسب و کار و نیز تغییر در پارادایم‌های حاکم در تولید و پاره‌ای عوامل دیگر نظیر پیشرفت جوامع به سمت جامعه اطلاعاتی، استراتژی‌های مختلف نگهداری و تعمیرات به وجود آمده‌اند.

برخی از مهم‌ترین این استراتژی‌ها عبارت‌اند از نگهداری و تعمیرات پیشگیرانه [PM) [۱۴)، نگهداری و تعمیرات پیشگویانه [PM) [۱۵)، نگهداری و تعمیرات مبتنی بر شرایط [CBM) [۱۴)، نگهداری و تعمیرات مبتنی بر قابلیت اطمینان [RCM) [۱۶)، نگهداری و تعمیرات ناب [۱۷] Lean) maintenance)، نگهداری و تعمیرات بهره ور فراگیر [TPM) [۱۸)، نگهداری و تعمیرات بهره ور فراگیر ناب [Lean TPM) [۱۹)، نگهداری و تعمیرات مبتنی بر ریسک [RBM) [۲۰)، نگهداری و تعمیرات چابک [Agile Maintenance) [۲۱)، نگهداری و تعمیرات مجازی [۲۲] (Virtual Maintenance).

آنچه که در چند مقاله اخیر گفته شد، مختصرا تعاریف و مفاهیم مربوط به نگهداری و تعمیرات و همچنین لزوم بررسی و پژوهش در این حوزه مورد بررسی قرار گرفت و گزیده‌ای بسیار اجمالی از فعالیت‌های پژوهشی صورت گرفته در این حوزه نیز مطرح شد. هر پژوهشگری با اندک مطالعه، گستردگی دامنه پژوهش در این حوزه را در می‌یابد.

به هر حال نگهداری و تعمیرات به عنوان یکی از مهم‌ترین فرآیندهای یک بنگاه اقتصادی، دارای ارتباطی تنگاتنگ با بسیاری از حوزه‌های مهندسی صنایع نظیر مدیریت و برنامه ریزی استراتژیک، برنامه ریزی و کنترل موجودی، برنامه ریزی تولیدو کنترل کیفیت، می‌باشد. با تمام این اوصاف، نگهداری و تعمیرات نیز دارای یک چرخه عمر بوده و زمانی به دوره افول خود خواهد رسید. این افول ممکن است در اصل مفاهیم نگهداری و تعمیرات نبوده و تنها پارادایم حاکم بر آن تغییر کرده و متحول شود. به هر حال تغییر، گریز ناپذیر است.

برنامه‌ریزی نگهداری و تعمیرات شاخه‌ای از رشته مهندسی صنایع است که با کنترل تجهیزات و ماشین آلات تولیدی از نظر برنامه زمانبندی تعمیراتی و تعویض قطعات و با استفاده از تجزیه و تحلیلهای آماری هزینه‌های تعمیراتی را کاهش می‌دهد و در سطح بهینه نگه می‌دارد.

اهداف اصلی

  • بیشینه کردن دوره عمر مفید تجهیزات و ماشین آلات.
  • بیشینه کردن قابلیت اطمینان تجهیزات و ماشین آلات.
  • بیشینه کردن کارایی کلی تجهیزات.
  • کمینه کردن تعمیرات اتفاقی تجهیزات و ماشین آلات.
  • کمینه کردن هزینه‌های توقفات خطوط تولیدبر اثر خرابیهای دستگاه




تاريخ : جمعه 10 آذر 1391برچسب:,
ارسال توسط Ehsan
راه اندازی سیستم برودتی را می توان به صورت زیر تقسیم کرد: پیشرفت مراحل نصب دستگاه ها از مرحله ابتدایی تا مقطعی که سیستم، کار مورد نیاز انجام دهد. پیمانکاران بسیاری در این امر دخالت دارند: نصب کننده دستگاه های برودتی، برق کار، لوله کش، سازندگان ساختمان، نجار و... به منظور همکاری نزدیک این پیمانکاران بسیار مهم است. کلیه کارهایی که باید انجام شود تحت نظر یک نفر مهندس سیستم های برودتی انجام پذیرد.مراحل ایمنی در هر مرحله باید رعایت شود.
در زمان راه اندازی، مسائل زیر باید رعایت گردد: 1-با مراجعه به اطلاعات سازنده فقط از مبر تعیین شده استفاده کنید. 2- مبرد جایگزین فقط در صورت تایید سازنده دستگاه ها استفاده شود. 3- مبردی که احتمال آلودگی در آن وجود داشته باشد استفاده نکنید.

 

آلودگی


مراحل نصب سیستم از هرگونه آلودگی و حتی‌الامکان به دور از هوای مرطوب انجام گیرد. از ورود هرگونه جسم خارجی مانند براده فلز، مواد جوشکاری، رسوبات کربنی- که بعد از جوشکاری ایجاد می‌شود- به سیستم لوله‌کشی جلوگیری کنید.

در صورت پیشگیری نکردن، در اثر هوا و رطوبت خوردگی ایجاد خواهد شد و مشکلات دیگری که در زیر آمده نیز بروز خواهد کرد:

1. اگر روغن استفاده شده آلوده باشد بر سطح لوله‌های مسی رسوب تشکیل می‌شود. این رسوب در یاتاقانها و سطوح صاف که حرارت بالا دارند ایجاد می‌شود. وجود رطوبت در سیستم نیز می‌تواند علت این امر باشد.
2. اگر تخلیه هوا در سیستم به درستی انجام نگرفته باشد، یخ‌زدگی مشکل اساسی ایجاد می‌کند.
3. روغن همراه با گازهای تقطیرناپذیر در دماهای بالا تغییر شیمیایی پیدا می‌کند. تجزیه شیمیایی مبرد و روغن برای مبرد R22 و گروه R500 احتمال بیشتری دارد. در حضور مولکولهایی که شامل هیدروژن هستند این تجزیه شیمیایی تولید اسید هیدروکلریک و هیدروفلوریک می‌کند که برای کمپرسورهای بسته و نیمه‌بسته بسیار مضر است. به همین دلیل سیستم باید مدت زمان کافی تحت عمل تخلیه هوا قرار گیرد.

تخلیه (Evacuation)
تخلیه کامل هوا، رطوبت و گازهای غیرقابل تقطیر از سیستمهایی که از مبردهای هالوژن استفاده می‌کنند شدیداً توصیه می‌شود. اگر این کار به درستی انجام نشود وجود هوا و یا گازهای غیر قابل تقطیر باعث بالا رفتن فشار تخلیه کمپرسور شده و سیستم در دمای بالایی کار می‌کند. وجود هوا بدین معنی است که رطوبت نیز در سیستم وجود دارد. اگر مقدار رطوبت به قدری باشد که باعث اشباع خشک‌کن/فیلتر شود، رطوبت باقی مانده در شیر انبساط یا لوله مویی منجمد شده و جریان مبرد را مسدود می‌کند. اگر سیستم تحت آزمایش نشت مبرد با فشار بالا قرار گیرد و بعد از آن تخلیه کامل صورت نگیرد نیتروژن (ازت) باقی مانده باعث بالا رفتن فشار کار خواهد شد.

دو روش برای تخلیه سیستم: خلأ عمیق و روش رقیق‌سازی

روش خلأ عمیق
به منظور انجام تخلیه صحیح، یک پمپ خلأ (Vacuum pump) خوب مورد نیاز است. خلأ مناسب تحت شرایط عادی محیط باید تا 20 torr بدست آید. مدت زمان انجام خلأ عمیق بستگی به نوع سیستم دارد: هر چه سیستم بزرگتر باشد زمان بیشتری مورد نیاز است. مدت زمانی که یک سیستم باید تحت عمل تخلیه قرار گیرد به عهده تعمیر کار است و باید طبق دستورالعمل شرکت مربوط انجام گیرد. گاهی مشتری زمان خاصی را ملاک عمل قرار می‌دهد. واضح است که پمپ خلأ بزرگتر، زمان کار را کمتر می‌کند. بعضی وقتها سیستم را به مدت بیست و چهار یا چهل و هشت ساعت تحت خلأ قرار می‌دهند تا اطمینان صددر‌صدر حاصل شود که سیستم از هر گونه آلودگی مبراست.

مزیت روش خلأ عمیق در این است که:
الف) به جز مقدار کمی مبرد که در زمان آزمایش نشت مبرد در سیستم وارد می‌شود، مبرد دیگری تلف نخواهد شد.
ب) در سیستمهای بزرگ امکان بازیافت مبرد وجود دارد.

چگونگی کسب اطمینان از عملکرد بهینه سیستم
متخصصین داما آریا با هدف کسب اطمینان از عملکرد صحیح سیستم و انتظار از عمر طولانی دستگاه و برای کاهش هزینه های عملکرد آن چک لیستی تهیه کرده اند.

علائم هشدار دهنده
هر یک از علائم زیر می تواند نشانگر فقدان عملکرد مطلوب در تولید یا چرخه سیستم باشد:

• کثیف بودن کویلهای اواپراتور، کویلهای کندانسور و فیلترها می تواند موجب کاهش عملکرد سیستم تهویه، افزایش هزینه انرژی و کاهش عمر دستگاه شود.
• چرخه نامناسب مایع مبرد می تواند موجب خراب شدن کمپرسور شده و افزایش هزینه برق را در حین کاهش طول عمر و بهره وری دستگاه به همراه داشته باشد.
• کثیف بودن مولفه های دمنده جریان هوای ناکافی و نامناسب ایجاد می کند که نتیجه در کاهش عملکرد و بهره وری سیستم دارد.
• متراکم شدن درین نیز میتواند موجب صدمه آب شده و درجه رطوبت داخل را تحت تاثیر قرار دهد.

کارهایی که باید انجام دهید:
به طور منظم و حداقل 4 دفعه در سال رسیدگی های لازم را انجام دهید(در ابتدای فصل سرد، در ابتدای فصل گرم، در اواسط فصل سرد و در اواسط فصل گرم).این رسیدگی باید شامل موارد زیر باشد:

• تعویض تسمه های کهنه
• تعویض فیلتر(بسته به محیط نصب دستگاه دوره تعویض متغیر است.)
• بازرسی و تعویض تسمه و دمنده
• بازرسی و روغنکاری محل دمنده
• نظافت درین، صفحه و سیفون چگالنده
• بازرسی روغنکاری ترموستات
• بازرسی اینکه عایقهای اقتصادی تعبیه و قابل مصرفند.
• نظافت کویلهای کندانسور و اواپراتور

مراقبت منظم
مراقبت و نگهداری منظم سیستمهای HVAC نه تنها شما را از عملکرد بهینه سیستم مطلع می کند، بلکه باعث میشود تا سیستم بهره ور و با طول عمر بالا کار کند..





تاريخ : جمعه 10 آذر 1391برچسب:,
ارسال توسط Ehsan

به هر تحولی که در آن حرارت گرفته می شود تبرید می گویند. بنابر تعریفی دیگر به شاخه ای از علم که در آن به کاهش و ثابت نگه داشتن دمای یک ماده یا فضا، در دمایی پایین تر از دمای محیط پرداخته می شود تبرید اطالق می گردد.

به بیان دیگر در تحول تبرید، حرارت از جسم سرد شونده ای گرفته شده و به جسم دیگری که دمایی کمتر از جسم سرد شونده دارد منتقل میگردد. چون در این تحول حرارت گرفته شده ازجسم سرد شونده به جسم دیگری منتقل می گردد، لذا در تحول تبرید هم گرمایش و هم سرمایش وجود دارد و فقط نحوه استفاده از سیستم، آنها را از یکدیگر متمایز می سازد.

شدت جذب حرارت از یک ماده یا فضا را، برای به وجود آوردن شرایط دمایی مورد نظر و ثابت نگهداشتن آن، بار برودتی، بار سرمایی، یا بار گرمایی می نامند.

در تحولات برودتی ماده جذب کننده حرارت یا عامل سرمایی را مبرد یا ماده سرمازا می نامند. بسته به تاثیری که حرارت جذب شده بر روی مبرد دارد، می توان تحولات برودتی را به صورت محسوس و نهان طبقه بندی نمود. در صورتی که جذب حرارت موجب افزایش دمای سرد کننده شود، تحول برودتی را محسوس و چنانچه موجب تغییر حالت فیزیکی مبرد شود (ذوب یا تبخیر) آن را نهان می نامند. در هر دو مورد بایستی دمای مبرد همواره از دمای فضای آماده سرد شونده کمتر باشد.



ادامه مطلب...

تاريخ : جمعه 10 آذر 1391برچسب:,
ارسال توسط Ehsan

انواع سيستم هاي تهويه مطبوع

سيستم هاي تهويه مطبوع اساسا به انواع زير تقسيم مي شوند

سيستم هاي انبساط مستقيم

سيستم هاي تمام آب

سيستم هاي تمام هوا

سيستم هاي هوا - آب

سيستم هاي پمپ حرارتي

 

 

سيستم هاي انبساط مستقيم:

اين سيستم شامل يك واحد تهويه كننده خود كفاست كه ميتواند در داخل فضاي مورد تهويه يا در مجاورت آن نصب شود.مايع مبرد مستقيما در داخل كويل هاي اين واحد تبخير گرديده هواي عبوري از روي كويل ها و نتيجتا فضاي اتاق را خنك ميكند .گرمايش فضاي مورد تهويه مي تواند توسط همين واحد و يا به طور جداگانه صورت پذيرد.شكل 1 اين واحد را به صورت شماتيك نمايش ميدهد.

سيستم تمام آب

در اين سيستم سيال ناقل حرارت (آب سرد يا آب گرم )در محل جداگانه اي تهيه شده به داخل كويل هاي مبدل حرارتي اتاق (مثلا فن كويل )ارسال ميگردد و در آنجا هوايي را كه توسط بادزن با سرعت از روي كويل عبور ميكند ،سرد يا گرم مينمايد.شكل 2 سيستم تمام آب را به طور شماتيك نمايش ميدهد.

سيستم تمام هوا

در اين سيستم دستگاه تهيه كننده هواي مطبوع در محلي دور از فضاي مورد تهويه قرار ميگيرد.سيال ناقل حرارت (آب سرد ،آب گرم يا بخار )به داخل كويل هاي دستگاه تهويه مطبوع مركزي (هوا ساز)ارسال شده هوايي را كه توسط باد زن به سرعت از روي اين كويل ها عيور داده ميشود سرد يا گرم ميكند.اين هوا پس از انجام يك سلسله تحولات ديگر (از قبيل رطوبت زني و ...)از طريق سيستم كانال، به فضاي مورد تهويه فرستاده ميشوند.شكل 3 اين سيستم را به طور شماتيك نمايش ميدهد.



ادامه مطلب...

تاريخ : جمعه 10 آذر 1391برچسب:,
ارسال توسط Ehsan

 

 

کنترل شرايط محيطي سالن

از 18 روزگي تا سن کشتار دماي سالن را در حد 18 تا 20 درجه سانتيگراد نگهداريد تحقيقات اخير نشان داده است اگر دماي سالن در حدود 22 تا 24 درجه سانتيگراد حفظ شود ضريب تبديل غذايي را مي توان به ميزان بيش از 1% بهبود بخشيد .

تهويه مناسب سالنهاي پرورش جوجه هاي گوشتي فوايدي به شرح ذيل دارد :

· دفع گرما و رطوبت اضافي از سالن

· فراهم ساختن اکسيژن و خارج سازي گازهاي مضر مثل آمونياک و دي اکسيد کربن

· کاهش گرد وخاک و بهبود کيفيت هواي سالن

· افزايش ظرفيت سالن

· افزايش طول عمر تجهيزات

· شايد ايجاد تهويه مناسب مشکلترين قسمت پرورش جوجه گوشتي باشد وضعيت تهويه هميشه بايد مورد توجه قرارگيرد.

· تهويه مناسب سبب افزايش سود آوري مي شود .

در شرايط آب و هواي گرم تنظيم حرارت سالن مساله اساسي است معمولا هر 20000 پرنده در سن هفت هفتگي بيش از 176 کيلووات گرما در هر ساعت توليد مي کند گرماي حاصل از نور خورشيد که از طريق سقف و ديوارهاي جانبي وارد سالن مي شود حدود 45کيلووات مي باشد اکر اين گرما خارج نشود دماي سالن افزايش مي يابد و طيور تلف مي شوند براي جلوگيري از انباشت و افزايش شديد حرارت در سالن هواي سالن مي بايست حداقل يکبار در دقيقه از طريق هواکش ها يا پنجره هاي جانبي جابجا و خارج گردد .

تهويه در آب و هواي سرد بسيار متفاوت از تهويه در آب و هواي گرم است تهويه در آب و هواي سرد به اين معني است که ضمن ورود هواي تازه به داخل سالن بتوان از افزايش بيش از حد رطوبت جلوگيري کرد و درعين حال حرارت سالن را نيز تنظيم نمود رطوبت سالن به طور دائم توسط پرندگان و وسايل رطوبت در بستر از طريق تهويه کافي و مناسب به درستي کنترل شود به ندرت آمونياک ، گرد و غبار و دي اکسيد کربن موجود در هواي سالن موجب بروز مشکلات مي گردد .

به طور کلي از دو روش جهت تهويه سالن پرورش طيور استفاده مي شود : هواکش هايي که باعث ورود هوا به سالن شده و هواکش هايي که منجر به خروج هوا از سالن مي شوند وقتي که هواکش باعث مکش هوا به داخل سالن شود فشار هواي مثبت ايجاد مي کند ولي هنگامي که هواي سالن از طريق هواکش هاي خروجي خارج مي شود فشار منفي در سالن ايجاد مي گردد اين امر باعث ايجاد منطقه اي با فشار ضعيف در داخل سالن مي شود هواي بيرون که از طريق مجاري و منافذ ديوارهاي جانبي وارد سالن مي شود خلا به وجود آمده را جبران مي نمايد به نظر مي رسد که روش ايجاد تهويه با فشار منفي موثرترين شيوه تهويه در سالن هاي مرغداري باشد .

هميشه از کارکرد صحيح دستگاههاي تهويه مطمئن شويد براي نيل به اين هدف به نکات ذيل توجه نماييد :

· همواره هواکش ها و محافظ آنها را تميز نگهداريد .

· از تميز بودن کرکره هاي پشت دستگاه تهويه مطمئن شويد .

· از اتصال صحيح هواکش ها در محل خود اطمينان حاصل نمايد.

تهويه با فشار منفي در شرايط آب و هواي سرد

در آب و هواي سرد با استفاده از منبع حرارتي کمکي و ايجاد سيستم تهويه فشارمنفي هواي سالن به طور صحيح کنترل مي شود .

سيستم تهويه فشار منفي بايد 4/0 تا 6/0 فوت مکعب هوا را در هر دقيقه به ازاي هر کيلوگرم وزن بدن پرندگان جابجا کند اين ميزان هوا را مي توان با استفاده از يک هواکش با توان 10000 فوت مکعب در دقيقه به ازاي هر 460 متر مربع از فضاي سالن جابجا کرد اين سيستم بايک زمان سنج که به ترموستات متصل است در هر 5 تا 10 دقيقه يکبار کنترل مي شود حفظ فشار هوا در حد 05/0 تا 1/0 اتمسفر سبب مي شود تا هوا به خوبي جابجا شود .

زماني که از سيستم تهويه فشار منفي استفاده مي شود هوا از طريق دريچه هايي که در قسمت هاي بالاي ديوارهاي جانبي سالن تعبيه شده است وارد مي شود براي ايجاد فشار صحيح در سالن لازم است وسعت دريچه هاي ورودي هوا با قدرت هواکش تطبيق داده شود به ازاي هر هواکش 36 اينچي تقريبا4/1 متر مربع فضاي ورودي هوا در نظر گرفته مي شود.



تهويه طبيعي

زماني که دماي بيرون سالن برابر با دماي مورد نظر داخل سالن است مي توان از سيستم تهويه طبيعي براي جابجايي هوا در سالن هاي با سيستم باز استفاده کرد .

در اين نوع سالن ها محور طولي سالن بايد در جهت شرقي – غربي باشد وهمچنين نور خورشيد کمتر به داخل آن بتابد.

پرده ها بايد به قسمتهاي پاييني ديوار بسته شود و از قسمتهاي بالايي ديوار باز شود اين امر برخورد مستقيم باد بر روي سر جوجه ها را به حداقل مي رساند .

پرده ها بايد از دوطرف باز شوند تا تهويه عرضي صورت گيرد اگر در منطقه باد ملايم مي وزد يا جهت باد تغيير مي کند پرده هاي دو طرف سالن بايد به ميزان يکسان باز شوند اگر باد به طور مستمر از يک سمت سالن مي وزد در آن سمتي که باد به سالن برخورد مي کند پرده هاي اين سمت بايد براي به حداقل رسيدن کوران باد کمتر باز شوند .

براي به حداقل رساندن اثرات منفي هواي گرم چندنکته را بايد در نظر داشت :

تراکم پرنده در سالن را کاهش دهيد .

سقف سالن را عايق بندي يا خنک نماييد تا از گرم شده سالن به خاطر تابش نور خورشيد جلوگيري شود .

تعداد و قدرت هواکش هاي سالن را افزايش دهيد براي خارج سازي هواي گرم وايجاد جريان هوا هواکش ها را در محل مناسبي از سالن تعبيه نماييد .

از سيستم تهويه تونلي و آب پاش استفاده نماييد .

تهويه تونلي

سيستم تونلي در آب و هواي گرم استفاده مي شود در اين سيستم هواکش هاي مکنده در يک طرف و دريچه هاي ورودي هوا در طرف انتهايي ديگر قرار مي گيرد هواي ورودي در طول سالن حرکت مي کند و پس از طي طول سالن گرما و آلودگي ها را همراه خود خارج مي سازد و پرندگان را با جريان باد خنک مي کند .

در هواي گرم و خشک در سالنهاي با سيستم تهويه تونلي مي توان از بخار آب خنک که با استفاده از مه پاش يا سيستم پد توليد مي شود محيطي آرام و راحت براي جوجه ها فراهم نمود .

هدف از بکارگيري سيستم تونلي حفظ دما در سطح کمتر از 30 درجه سانتيگراد از طريق حرکت جريان هوا بروي سر جوجه ها با سرعت 122 متر در دقيقه مي باشد اين جريان هوا سبب خنک نمودن دما به ميزان 5 تا 7 در جه سانتي گراد در سطح جوجه ها مي شود .

از تقسيم حاصل ضرب مساحت بخش عرضي سالن و سرعت جابجايي هوا بر قدرت هر هواکش تعداد هواکش مورد نياز براي ايجاد جريان مطلوب هوا در سالن به دست مي آيد براي مثال سالني با 40 فوت عرض و 10 فوت ارتفاع و جريان هوايي برابر با 400 فوت در دقيقه اگر قدرت معمول يک هواکش را 20000 فوت مکعب در دقيقه در نظر بگيريم :

8= 20000/( 400X 10X 40) ، تعداد 8 هواکش مورد نياز است .

 

 

 





تاريخ : جمعه 10 آذر 1391برچسب:,
ارسال توسط Ehsan

در این مطلب به خلاصه ای از اعداد و ارقام مربوط به مقدار هوای تازه مورد نیاز که اغلب بیشترین کاربردها را دارد اشاره می شود :

حداقل هوای تازه مورد نیاز بر اساس ASHRAE 62-1989 :

- دامنه کلی : 15 الی 60 CFM به ازای هر نفر

- رایج ترین دامنه کاربردی برای اغلب فضاها : 15 الی 20 CFM به ازای هر نفر

- اماکن آزاد برای مصرف دخانیات : 60 CFM به ازای هر نفر



ادامه مطلب...

تاريخ : جمعه 10 آذر 1391برچسب:,
ارسال توسط Ehsan

چکیده :

رشد روز افزون استفاده بی رویه منــــابع مختلف انـــرژی در این عصر حاضر یکی از معضلاتی است که جامعه بشـری بـه آن مبتلا اسـت . و با گـذشت زمان منـابع مختلف انـرژی از بین می رود بـرای کنترل بهـینه مصـرف انرژی امـروزه تدابیر مختلفی اندیشیده شده است ، که از آن جمله می توان به سـیستـم های کنـترل روشـنایی ، تهـویه مـطبوع ، کنترل تردد ، اعلام حریق و … اشاره نمود که هر کـدام به نوعی در جهـت کاهش انـرژی مـوثـر اسـت . در ایـن مـقالـه سعی شـده اسـت در خـصوص سیستم های موثر در کنترل HVAC به چالش کشیده شود و طبق استاندارد Ashrae – ۱۳۵ مواردی عنوان گردد.



ادامه مطلب...

تاريخ : جمعه 10 آذر 1391برچسب:,
ارسال توسط Ehsan

تعمير و نگهداري چيلر هاي جذبي به صورت كلي

بعضی از چیلرهای جذبی بویژه چیلرهای ۵ تا ۲۵ تن از سیکل آمونیاک-آب استفــــاده می کنند که در آن آمونیاک نقش مبرد را دارد و آب ماده جاذب است اما در اینجا بحث فقط به چیلرهای با ظرفیت ۱۰۰ تا ۱۶۰۰ تن محدود می شود که از سیکل لیتیوم بروماید-آب استفاده می کننددر این چیلر آب نقش مبرد را دارد و محلول لیتیوم بروماید جاذب است .
اثر تبرید با برقراری خلا در اواپراتور ایجاد می شود میزان این خلا ۰.۲ تا ۰.۲۵ اینچ جیوه است در این فشار پایین مایع مبرد (آب) در دمای ۳۵ تا ۴۵ درجه فارنهایــــت بــــه جوش می آید . گرمای لازم برای جوشش آب مبرد نیز از آبی که قرار اســـت ســرد شــود گرفته می شود.



ادامه مطلب...

تاريخ : پنج شنبه 9 آذر 1391برچسب:,
ارسال توسط Ehsan

یکی از نیازهای هر ساختمانی تامین سرمایش آن در فصل تابستان است ، این مهم در ساختمانهای بزرگ با استفاده از چیلر انجام می پذیرد ، چیلرها معمولا در دو نوع جذبی و تراکمی ساخته می شوند بدلیل مصرف برق زیاد توسط چیلرهای تراکمی (کمپرسوری) امروزه چیلرهای جذبی از استقبال خوبی در میان مهندسین مشاور و صاحبان ساختمانهای مسکونی و اداری برخوردار شده اند ، این نوع چیلرها بجای انرژی برق از انرژی حرارتی برای تولید سرما استفاده مینمایند و دارای قطعات متحرک کمتری نسبت به انواع کمپرسوری هستند و با توجه به ماهیت چرخشی کار پمپهای مورد استفاده در آنها میزان خرابی و هزینه های مربوط به تعمیرات آنها کمتر از انواع تراکمی می باشد ، همچنین صدای آنها بسیار کمتر از انواع تراکمی بوده و تقریبا بدون لرزش هستند ، با در نظر گرفتن هزینه های جنبی از جمله هزینه مربوط به خرید امتیاز برق و دیماند مربوطه و همچنین هزینه های جاری چیلر تراکمی ، چیلرهای جذبی از نظر اقتصادی نیز دارای مزیت قابل توجهی هستند ، انواع مختلفی از چیلرهای جذبی عبارتند از:



۱. چیلرهای آب گرم ضد کریستال

2. چیلرهای بخار تک اثره (Single Effect)

3. چیلرهای بخار دو اثره (Double Effect)

4. چیلرهای شعله مستقیم (Direct Fired)


عملکرد چیلرهای جذبی


1. اواپراتور: مبرد توسط سیستم توزیع خاصی بصورت کاملا یکنواخت روی دسته لوله های آب برگشتی از ساختمان ریخته و بدلیل فشار پائین محفظه اواپراتور تبخیر شده و باعث سرد شدن آب داخل لوله ها میشود .

2. ابزربر: لیتیوم بروماید توسط سیستم توزیع بصورت کاملا یکنواخت روی لوله ها میریزد ، بخار مبرد تولید شده در اواپراتور توسط محلول لیتیوم بروماید در ابزربر جذب می گر دد ، به دلیل عدم استفاده از سیستم قدیمی نازل در توزیع لیتیوم بروماید امکان گرفتگی یا افتادن نازل و همچنین ریختن مایع بدون تماس با لوله ها در اثر پاشش توسط نازل وجود ندارد .

3. ژنراتور : محلول لیتیوم بروماید که پس از جذب بخار مبرد در ابزربر رقیق شده برای احیا شدن وارد ژنراتور شده و حرارت می بیند، در اثرحرارت دریافتی بخار مبرد از لیتیوم بروماید جدا شده و محلول لیتیوم بروماید غلیظ شده برای استفاده مجدد از طریق مبدل حرارتی راهی ابزربر می شود .

4. کندانسور: بخار مبرد تولید شده توسط ژنراتور در کندانسور بدلیل تبادل حرارت با آب ورودی از برج خنک کننده تقطیر شده و جهت استفاده مجدد راهی اواپراتور می شود .


چیلرهای آب گرم ضد کریستال

چیلرهای آب گرم ضدکریستال وسیله ای مناسب جهت استفاده درساختمانهای اداری و مسکونی با زیربنای متوسط اند ، که مایل به داشتن دستگاهی با راهبری ساده و بدون دردسر هستند ، برخی مزایای این چیلرها بطور خلاصه عبارتند از :

1. عدم بروز مشکل کریستالیزاسیون: کریستالیزاسیون یکی از معضلات اصلی سایر انواع چیلرهای جذبی میباشد لیکن در چیلرهای آب گرم ضد کریستال بدلیل تمهیدات انجام شده ، این مشکل اصولا وجود ندارد ، این مسئله از اهمیت بالائی برخوردار است زیرا در یک ساختمان مسکونی یا اداری با زیربنای متوسط تیم نگهداری تاسیسات ساختمان معمولا از توانائی فنی و علمی کافی برای غلبه برمشکلات ناشی از بروز پدیده کریستالیزاسیون برخوردار نبوده و لذا استفاده ازسایر انواع چیلر جذبی میتواند باعث اختلال پی درپی در سرمایش ساختمان در اثر مسائلی مانند تغییرات دمای هوا ، قطع و وصل برق ، تغییر بار ساختمان و عوامل دیگر شده و هزینه های گزافی را نیز به ساکنان تحمیل نماید .

2. عدم وجود مشکل قطع برق: قطع ناگهانی برق میتواند باعث بروز پدیده کریستالیزاسیون بدلیل عدم انجام فرآیند رقیق سازی گردد ، اما در این چیلرها بدلیل عدم نیاز به این فرآیند قطع ناگهانی برق هیچ مشکلی ایجاد نمینماید ، این چیلرها نیازی به تعبیه برخی لوازم جنبی گرانقیمت از جمله ژنراتور برق اضطراری و ... ندارند .

3. عدم نیاز به شیر سه راهه در مسیر برج خنک کننده: حساسیت زیاد چیلرهای جذبی به دمای آب برج خنک کننده باعث نیاز به استفاده از یک شیر سه راهه موتوری در مسیر آب برج خنک کننده می گردد ، در چیلرهای ضدکریستال به دلیل عدم وجود این حساسیت نیازی به نصب این وسیله گرانقیمت نیست .

4. استفاده از دیگ آب گرم موجود در ساختمان: این چیلرها از آب گرم تولید شده توسط دیگ آب گرم ساختمان برای تولید سرما استفاده می نمایند ، از آنجا که وجود این دیگ برای گرمایش فصل زمستان ضروریست نیازی به سرمایه گذاری اضافی در این زمینه نمی باشد .

5. عدم نیاز به تاسیسات گرانقیمت و پرهزینه بخار: با توجه به استفاده این چیلرها از آب گرم ، نیازی به تعبیه سیستمهای بخار (مورد نیاز در چیلرهای جذبی تک اثره) که نگهداری آنها مشکل و پرهزینه است نمی باشد .

6. نگهداری و راهبری بسیار ساده: نگهداری و راهبری ساده این چیلرها از مزایای مهم آنهاست ، زیرا نیازی به حضور اوپراتور متخصص در زمینه چیلر جذبی وجود ندارد و اوپراتور موتورخانه با یک آموزش چند ساعته میتواند از عهده نگهداری این دستگاه برآید .

7. قابلیت اعتماد بالا: با توجه به آنچه که ذکر شد ، این چیلرها از قابلیت اعتماد بالایی برخوردار بوده و میتوانند سرمایش راحت و بدون دردسری را تامین نمایند .

8. مزایای اقتصادی: این چیلرها از نظر هزینه اولیه سیستم های جنبی و همچنین هزینه های جاری به صرفه تر از انواع مشابه هستند



ادامه مطلب...

تاريخ : پنج شنبه 9 آذر 1391برچسب:,
ارسال توسط Ehsan

سیستمهای کنترل موتورخانه

روش فعلی تنظیم دستی ترموستات دیگها و پمپها، قابلیت اعمال خاموشی و یا کنترل تجهیزات در وضعیت آماده باش را ندارند. بنابراین با توجه به عدم کارآیی دقیق و محدودیتهای کنترلی ترموستاتهای دستی،استفاده از سیستم های کنترل هوشمند موتورخانه ضرورت دارد.

 

ضرورت استفاده از سیستم های کنترل هوشمند موتورخانه به منظور :
*راهبری و کنترل صحیح تجهیزات موتورخانه شامل مشعلها و پمپها 
* بهینه سازی و جلوگیری از مصرف بیهوده سوخت و انرژی الکتریکی 
* تثبیت محدوده آسایش حرارتی ساکنین ساختمان 
* کاهش استهلاک تجهیزات و هزینه های مربوطه 
* کاهش هزینه های سرویس- نگهداری تاسیسات حرارتی 
* کاهش تولید و انتشار آلاینده های زیست محیطی
آشکار می گردد.



ادامه مطلب...

تاريخ : پنج شنبه 9 آذر 1391برچسب:,
ارسال توسط Ehsan